Tietokirjaviikko käynnistyy tänään. Tiesitkö, että moni on tietokirjojen suurkuluttaja tietämättään?

Kirjan vuoden 2015 tietokirjaviikko on täynnä mielenkiintoista kirjallisuusohjelmaa. Viikon päätapahtuma on Tieteiden talolla Helsingissä 26.-27. elokuuta järjestettävä kirjallisuusfestivaali TIETOKIRJA.FI. Viikko alkaa TIETOKIRJA.FI-etkoilla Helsingin yliopiston Porthanian Tiedekulmassa ja Kansallisteatterin Lavaklubilla maanantaina ja tiistaina 24.-25. elokuuta.


Kun puhutaan kirjallisuudesta, se sisältää koko kirjallisuuden kentän eli tietokirjallisuuden (non-fiction) ja kaunokirjallisuuden (fiction). Tietokirjallisuus kattaa 90 prosenttia suomalaisten kirjoittamista painetuista kirjoista.

Tietokirjallisuuden lajeihin kuuluvat tutkimuskirjallisuus, hakuteokset, oppaat, oppimateriaalit, yleinen tietokirjallisuus, mielipidekirjallisuus ja lasten- ja nuortentietokirjallisuus.

Tietokirjoja ovat siis esimerkiksi luontokirjat, artikkelikirjat, tietosanakirjat, kartastot, käsikirjat, käyttöoppaat, matkakirjat, keittokirjat, tutkimusraportit, sanakirjat, oppikirjat, tiedekirjat, väitöskirjat, historiateokset, elämäkerrat, taidekirjat, reportaasit, kuvakirjat, esseet tai vaikka muistelmat.

Tietokirjaviikon kunniaksi Suomen tietokirjailijat ry julkaisee viikon aikana seitsemän faktaa tietokirjallisuudesta. Faktat julkaistaan päivittäin Facebookissa ja yhdistyksen verkkosivuilla.

Ohjelmassa tänään maanantaina 24.8.

Klo 16.15-17 TIETOKIRJA.FI-etkot: Mitä kerettiläisyys on?
Porthanian Tiedekulma (Yliopistonkatu 3, Helsinki)

Uskonnollisessa keskustelussa vääräuskoisia syytetään harhaoppisuudesta, eli kerettiläisyydestä. Mutta mitä kerettiläisyys on? Miten harhaopeille ja harhaoppisille on käynyt, ja mitä vanhoille harhaopeille nykyään kuuluu? Keskustelijoina Jaakko Heinimäki ja Risto Pulkkinen. Haastattelijana Linda Lappalainen.

Klo 17.30-19 Runokuun tietokirjaraati
Kansallisteatterin Lavaklubi (Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki)

Runoraadin formaattia mukailevassa tietokirjaraadissa teemana on matka. Tomi Astikainen, Reeta Paakkinen ja Rauli Virtanen lukevat otteita tuoreista teoksistaan ja yrittävät voittaa puolelleen sekä tuomarit Virpi Hämeen-Anttilan, Mia Kankimäen ja Kimmo Kiljusen että yleisön. Juontajana Marko Gustafsson.

Katso alkuviikon muu ohjelma:
http://tietokirja.fi/tietokirjafi/tietokirja-fi-etkot-ja-jatkot/

Katso TIETOKIRJA.FI-festivaalin ohjelma:
http://tietokirja.fi/ohjelma/

_____

Suomen tietokirjailijat ry on maamme suurin kirjailijajärjestö. Se edistää tietokirjallisuutta, jakaa apurahoja ja palkintoja sekä valvoo tieto- ja oppikirjailijoiden tekijänoikeudellisia ja taloudellisia etuja. Yhdistyksellä on yli 3 100 jäsentä.

suomentietokirjailijat.fi | Facebook | Twitter

TwitterFacebookLinkedInPinterestAddthis


 

Kirjakauppaliitto ry Eteläranta 10 00130 Helsinki 040 6899 112 toimisto@kirjakauppaliitto.fi www.kirjakauppaliitto.fi
© Kirjakauppaliitto ry