LEHDISTÖTIEDOTE 12.4.2012

TUOMAS KYRÖ on valittu vuoden 2012 Kirjan ja ruusun päivän kirjailijaksi

Kirjailija Tuomas Kyrön uusin teos Miniä julkaistaan Kirjan ja ruusun päivänä 23.4.2012. Kirja ilmestyy erikoispainoksena, ja se on saatavissa vain Kirjan ja ruusun päivänä 23.4.

 

Tuomas Kyrön teos Miniä aloittaa uuden suomalaisen Kirjan ja ruusun päivän perinteen. Kirjan ja ruusun päivän teos annetaan päivän aikana kaupan päälle kirjoja ostaville lukijoille, eikä sitä ole mahdollista saada enää tapahtumapäivän jälkeen. Kirjan julkaisemisen takana ovat kotimaiset kirjakauppiaat, jotka haluavat nostaa Kirjan ja ruusun päivän kaikkien kirjanystävien ja lukemisen merkkipäiväksi. Samalla Kirjan ja ruusun päivä on Suomessakin palautettu alkuperäiselle, kansainväliselle paikalleen 23.4.

– Ideoita tapahtumaan on varastettu maailmalta ja niistä on muokattu Suomeen sopiva tapa juhlistaa lukemista, kertoo Kirjakauppaliiton puheenjohtaja Tuula Korte. Halusimme ensimmäiseksi Kirjan ja ruusun päivän kirjailijaksi tämän hetken suosituimman kirjailijan Tuomas Kyrö oli ykkösvalintamme.

Teoksessa miniä saa viikonloppuvieraaksi appiukkonsa, Sysi-Suomi ja Helsinki joutuvat törmäyskurssille. Mitä tapahtuu, kun pikantteina pikkueroina osapuolten välillä ovat puolivuosisataa ja elämänkatsomus. Teksti on taattua Kyröä, eikä kirjasta voi olla pitämättä.

Tapahtumassa mukana olevat kirjakaupat löytyvät osoitteesta www.kirjanjaruusunpaiva.fi

Kirjan ja ruusun päivä 23.4.

Kirjan ja ruusun päivän perinne juontaa juurensa Barcelonaan. Paikallisen kirjakauppiaan ajatuksesta huhtikuun 23. päivä valittiin Kirjan ja ruusun päiväksi. Vanhan perinteen mukaan Kirjan ja ruusun päivänä miehen tulisi antaa naiselle ruusu ja naisen puolestaan miehelle kirja.

Vuonna 1995 Unesco julisti huhtikuun 23. päivän Maailman kirjan ja tekijänoikeuden päiväksi. ”Kirjat ansaitsevat erityisen päivänsä, jolloin niitä juhlitaan vapauden, yhteenkuuluvuuden ja rauhan symboleina”, sen julistus kuului.

Tuomas Kyrön valokuva ja Miniä-kirjan kansikuva löytyvät  www.kirjanjaruusunpaiva.fi/media

 

Lisätietoja
Katriina Jaakkola
toimitusjohtaja, Kirjakauppaliitto ryPuh 050 371 7177
katriina.jaakkola@kirjakauppaliitto.fi

 

Kirjakauppaliitto (www.kirjakauppaliitto.fi) on yli 100-vuotias kirja- ja paperikauppojen etujärjestö. Kirjakauppaliitto tarjoaa jäsenilleen neuvonta-, koulutus- ja tietopalveluja sekä toimii suomalaisten lukemisharrastuksen parhaaksi.

Kirjakauppaliitto ry Eteläranta 10 00130 Helsinki 040 6899 112 toimisto@kirjakauppaliitto.fi www.kirjakauppaliitto.fi
© Kirjakauppaliitto ry